Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
30.5.2011, Jiří Piškula, aktualita
Powerline systémy pro přenos dat a AV signálů německého výrobce Devolo se u nás objevily teprve nedávno. Nyní vstupuje i na náš trh žhavá novinka v podobě poslední generace přístrojů, která posouvá hranice možného. Oficiálně byla představena letos na CeBITu.
Anunnaki2 | 8.6.20119:27
Je vyborne ze existuje moznost propojit dva od seba vzdalena mista vysokou rychlosti pres elektricke rozvody. Ovsem, ma to smysl jen na vzdalene lokace a v mistech, kde neni mozne z technickych duvodu natahnout optiku nebo ethernet. Rozhodnem by melo byt zakazano tyto vyrobky instalovat v bytech a jejich instalace by mela podlehat povoleni CTU a vyzadovat revizni spravu od revizniho technika.

Proto me napada, existuje nejaky zpusob, jak se proti tomu branit ? Aby si treba z LENOSTI nemohl muj soused toto poridit a pouzivat.

Je to vubec mozne nejako zjistit beznym modernym elektrometrem ?

Je mozne toto ruseni nekde ohlasit a zjednat tak napravu, teda existujou na to nejake prislusne ­"rusici­" normy ?

Take me zacinaji znervoznovat ­"DEBYLOVE­" s WIFI, ve sve spalni mam 8 silnych zdroju WIFI od sousedu. Treba bych uvital silnou WIFI rusicku, kterou bych zapnul kdyz nejsem doma, at je donutim pouzivat kabel! Preci nebudu si obalovat steny alobalem ne ?


Odpovědět0  0
schima (38) | 8.6.201112:43
1. V cem Vas rusi signal WiFi?
2. Verte ze tyto zarizeni se davno pouzivaji pro rozvod ethernetu po dome. Jedine ruseni je ze strany samotne elektriny a rusi prave tyto zarizeni, ktere pak ne zcela dobre funguji. Takze Vas to rusit rozhodne nemuze, spise naopak
Odpovědět0  0
alenzo (2) | 8.6.201120:10
Ano Wifi je taky problém. Mám známého co je citlivý na wifi a mobily. Jen tak namátkou pár citací:

Záření z mobilů a wifi spadá do oblasti absorpce vody ­(volné i vázané­), takže energie absorbovaná ve vodě působí na biomolekuly ­(bílkoviny, DNA..­) a může je poškodit. Dále penetrace buněčné stěnu v mozku poškozené mobilelem je fakt. Nejhorší je, že dneska skoro všechny bezdrát. výrobky přesouvají z radiového a infra pásma do mikrovlného 2,4 GHz. I dětské chůvičky.
Odpovědět0  0
schima (38) | 9.6.20119:27
Pokud se budeme bavit o domacich routerech, tak je to uplne mimo. Pokud se vsak budeme bavit o sektorovych antenach namirenych primo na Vas, pak se muzeme bavit o nebezpeci ­(to jeste presne nevim jestli jsou skodlivejsi 5 GHz anteny nez 2,4­). Domaci routery jsou neskodne, stejne jako tento sranda Ethernet po elektrice ­(realna prenosova rychlost na ...., vypadky minimalne 5x tydne, zlaty kabel)
Odpovědět0  0
jmjm | 3.6.201110:49
Tyto výrobky způsobují naprosté zarušení frekvečního pásma 0­-200 MHz, a vzhledem k tomu, že elektrické rozvody nejsou nijak ošetřeny proti vyzařování, toto rušení se pak šíří až na vzdálenost desítek metrů od domu, kde je zařízení instalováno. Pokud si to např. tedy nainstaluje někdo v satelitní zástavbě, hned několik domů kolem má zlikvidovaný slušný příjem rádia nejen na starých AM pásmech, ale i v klasickém FM pásmu 87,5­-108MHz, a dokonce toto ruší i digitální rozhlas DAB a DAB+ v pásmu 170­-220 MHz!

Zakázat a zavřít dovozce až zčerná za tyto rušičky!
Odpovědět0  0
alenzo (2) | 30.5.201122:08
Nechápu proč se musí zasírat rozvody dalším elektromagnetickým svinstvem. Sbohem hifi. U některých powerline systémech se uváděly i negativní vlivy na zdraví. Mít po bytě v provozu z rozvodu udělané antény pásmu od kHZ až po několik desítek MHz to není můj šálek kávy.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.